Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ångkokt lax med lime och örter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

De subtila lime- och örtsmakerna höjer laxfilén och gör den till en enkel, elegant och framförallt god fiskrätt. 295 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lätt laxfiléerna på ett ugnsfast fat som passar i en ångkokningskorg eller ångkokningsinsats.
  2. Blanda limesaft, ingefära och soja i en liten skål. Skeda blandningen över fiskfiléerna.
  3. Sätt fatet i ångkokningskorgen över kokande vatten. Lägg på ett tättslutande lock och ångkoka 15 minuter tills fisken är genomkokt.
  4. Lägg upp laxfiléerna på ett varmt serveringsfat. Blanda örterna och lägg en handfull örter på varje laxfilé, strö över sesamfrön och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tesslatess 14 februari 2013

    Sååå gott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.