- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En osso buco-inspirerad köttförsås som gör den vanliga vardagsköttfärsåsen till något alldeles extra, utan att göra vardagen till helg!
Instruktioner
- Skala och grovhacka rotselleri, morot, lök och vitlök. Mixa allt i matberedaren. Bryn färsen i en stor kastrull med ett par matskedar olja. Bryn ev i omgångar så att inte färsen börjar koka.
- Finfördela färsen med en visp eller en gaffel. Tillsätt grönsakshacket och låt allt fräsa ihop ett par minuter. Tillsätt passerade tomater, kalvfond, vinäger och ca 1 dl vatten. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar (mer om så behöves).
Servera tillsammans med nykokt tagliatelle.
- Strö över parmesanost, finhackad persilja och rivet citronskal, eller vänd ner det i pastan strax före servering.
Publicerat den
18 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar