Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorluna köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En osso buco-inspirerad köttförsås som gör den vanliga vardagsköttfärsåsen till något alldeles extra, utan att göra vardagen till helg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka rotselleri, morot, lök och vitlök. Mixa allt i matberedaren. Bryn färsen i en stor kastrull med ett par matskedar olja. Bryn ev i omgångar så att inte färsen börjar koka.
  2. Finfördela färsen med en visp eller en gaffel. Tillsätt grönsakshacket och låt allt fräsa ihop ett par minuter. Tillsätt passerade tomater, kalvfond, vinäger och ca 1 dl vatten. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar (mer om så behöves). Servera tillsammans med nykokt tagliatelle.
  3. Strö över parmesanost, finhackad persilja och rivet citronskal, eller vänd ner det i pastan strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.