Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Annorlunda köttfärspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Toppengod och fyllig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, matfett och salt. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ degen kallt att vila.
  2. Skölj och strimla purjolök och vitkål fint. Skala och riv äpplena grovt. Värm en stekpanna med matfett och bryn färs och purjolök, eventuellt i omgångar. Krydda under tiden med curry. Lägg i kål och äpple och krydda med peppar, salt och Tabasco. Tillsätt eventuellt lite vatten om det ser torrt ut. Låt blandningen bli het.
  3. Kavla ut degen lagom stor att klä en ugnssäker form. Låt degen gå upp över kanten. Lägg färsfyllningen på degen. Vik ner kanterna och kläm till dem med en gaffel. Strö över riven ost. Grädda pajen i ugn, 225°, ca 20 minuter tills degen fått färg och osten smält.
  4. Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.