Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Anns mandelsnitt

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Detta recept har jag totat ihop själv för länge sedan. Jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop margarin och strösocker, tillsägg äggulan och vetemjölet. Låt degen vila en stund i kylen.
  2. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med äggvitorna till en jämn smet. Dela degen i två delar.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och kavla ut varje degbit till en plåtlängd, ca 10 cm bred. Nyp in kanterna, så att längderna blir ca 7 cm breda. Bred på ett tunt lager sylt och därefter mandelsmeten. Strö mandelspån över.
  4. Grädda längderna i 175º i ca 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan de skäres i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.