I den här härliga mandelkakan används den söta och goda pistaschmandeln som garnering.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, florsocker och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fyllningen: Riv mandelmassan fint på rivjärn eller med matberedarens rivskiva. Lägg mandelmassan i en skål. Tillsätt matfett, mjöl och ägg. Färga mandelsmeten lätt grön med hushållsfärg.
- Dela degen i två bitar. Kavla ut varje degbit till en smal rektangulär platta, ca 6x40 cm.
- Lägg mandelfyllningen i klickar mitt på degplattorna. Rulla ihop plattorna. Forma dem till släta rullar. Skär var rulle i 10 bitar, ca 4 cm breda.
- Lägg bitarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispat ägg. Strö över hackad pistaschmandel. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar