Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna mandelsnittar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

I den här härliga mandelkakan används den söta och goda pistaschmandeln som garnering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, florsocker och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör fyllningen: Riv mandelmassan fint på rivjärn eller med matberedarens rivskiva. Lägg mandelmassan i en skål. Tillsätt matfett, mjöl och ägg. Färga mandelsmeten lätt grön med hushållsfärg.
  3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje degbit till en smal rektangulär platta, ca 6x40 cm.
  4. Lägg mandelfyllningen i klickar mitt på degplattorna. Rulla ihop plattorna. Forma dem till släta rullar. Skär var rulle i 10 bitar, ca 4 cm breda.
  5. Lägg bitarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispat ägg. Strö över hackad pistaschmandel. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.