Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovis på Wenners vis

 
Skriv ut

Receptet är hämtat ur "Silvret blev till guld". En receptbok om strömming utgiven 1999 av Grundsunda FramtidsGrupp. Värt att pröva! Resultatet blir fantastiskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj strömmingen och lägg den i svagt ättiksvatten över natten - 10-12 timmar. Man tar en dl ättikssprit till varje liter vatten, c:a 3 liter.
  2. Blanda kryddor, salt och socker. Alla kryddor bör vara hela och bara stötas lite lätt. För att undvika mögel kan man blanda i ett par msk Atamon i kryddblandningen.
  3. Sedan varvas strömmingen i ett lämpligt kärl med två lagerblad mellan varje varv. Mellan varven strös också krydd/salt/sockerblandningen. Avsluta med kryddblandningen.
  4. Lägg gärna ett lock, assiett el.dyl. med en tyngd på för att hålla nere fisken i den lag som bildas.
  5. Kärlet med strömming förvaras kallt i sex veckor. Sedan är det bara att njuta den med lämplig, läskande dryck. Utmärkt som ingrediens i t.ex. Janssons frestelse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.