Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovispaj med kapris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Frasig och krämig på samma gång är denna goda paj. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg folie runt kanten och förgrädda pajskalet 10 minuter.
  3. Fyllning: Skala och hacka löken, fräs den glansig i lite olivolja. Häll i pajformen. Vispa samman ägg, créme fraiche, riven mozzarella och spadet från ansjovisen. Hacka ansjovisen och blanda ner i äggsmeten. Häll i pajskalet.
  4. Dela tomaterna mitt itu och fördela jämnt över pajen. Grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stannat och pajen har fått fin färg, ca 35 minuter. Strö över kapris och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.