Utmärkt buffé, lunch och nattamat!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och mjöl under kraftig omrörning. Låt smeten småkoka någon minut. Tillsätt äggulorna, en i taget, och ansjovisspadet. Låt smeten svalna.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt bakpulver och fortsätt vispa en liten stund. Vänd ner detta i smeten. Smörj ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten jämnt över papperet.
- Sätt in långpannan långt ner i ugnen och grädda i ca 20 minuter. Skala och hacka lökarna. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs alltsammans mjukt i matfettet i en kastrull. Grovhacka ansjovisen och tillsätt den och resten av ansjovisspadet. Vänd den gräddade bottnen upp och ner på ett stort bakplåtspapper.
- Fördela fyllningen jämt ovanpå. Strö på riven ost och persilja. Rulla ihop rullen från långsidan. Så här långt kan du förbereda. Strö på lite ost och gratinera i 250°C i 8?10 minuter. Servera med något grönt.
Publicerat den
3 maj 2004
Liknande recept
Skriv kommentar