Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och chokladmuffins med mandelgrädde

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Apelsin och choklad smakar väldigt gott ihop och kombinerat med mandelgrädde blir muffinsen oemotståndliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker slätt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning och sedan filmjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten med apelsinskal och apelsinsaft. Fördela smeten till 3/4 i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
  3. Mandelgrädde: Vispa grädden. Smaksätt med riven mandelmassa och eventuellt lite cointreau.
  4. Lägg en klick grädde på varje muffins och garnera med tunnskuren apelsin och lite mandelmassa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.