Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och marängkaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Goda rutor med tre lager. Mördegsbotten, apelsinkräm och maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en form, 16x26 cm eller lägg bakplåtspapper i formen och låt det hänga ut över kanten, så det är lätt att lyfta upp kakan när den är klar.
  2. Mixa mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt smör och mixa blandningen till en smulig deg. Tillsätt ägget och mixa ihop degen.
  3. Tryck ut degen i formen och låt den stå kallt i 20 minuter. Grädda kakbottnen i 15 minuter. Den ska vara gyllene när den är färdig. Låt den svalna lite.
  4. Blanda apelsinsaft och skal samt maizena i en kastrull och rör om tills mjölet lösts sig. Tillsätt smör, socker och ägg och värm blandnignen över låg värme i 5 minuter så att den tjocknar. Sila ned krämen i en skål och låt den svalna i 5 minuter.
  5. Häll krämen över kakbottnen och grädda kakan i 20 minuter. Fyllningen ska ha stelnat när kakan är färdig. Vispa äggvitorna fasta i en skål. Vispa ner sockret, 1 msk i taget och fortsätt vispa tills smeten är blank och tjock.
  6. Sekda upp marängsmeten över apelsinkrämen och forma toppar. Grädda kakan i 5-10 minuter. Marängen ska vara ljust gyllene när den är färdig. Låt kakan svalna i 15 minuter innan den skärs upp i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.