Goda rutor med tre lager. Mördegsbotten, apelsinkräm och maräng.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en form, 16x26 cm eller lägg bakplåtspapper i formen och låt det hänga ut över kanten, så det är lätt att lyfta upp kakan när den är klar.
- Mixa mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt smör och mixa blandningen till en smulig deg. Tillsätt ägget och mixa ihop degen.
- Tryck ut degen i formen och låt den stå kallt i 20 minuter.
Grädda kakbottnen i 15 minuter. Den ska vara gyllene när den är färdig. Låt den svalna lite.
- Blanda apelsinsaft och skal samt maizena i en kastrull och rör om tills mjölet lösts sig. Tillsätt smör, socker och ägg och värm blandnignen över låg värme i 5 minuter så att den tjocknar. Sila ned krämen i en skål och låt den svalna i 5 minuter.
- Häll krämen över kakbottnen och grädda kakan i 20 minuter. Fyllningen ska ha stelnat när kakan är färdig.
Vispa äggvitorna fasta i en skål. Vispa ner sockret, 1 msk i taget och fortsätt vispa tills smeten är blank och tjock.
- Sekda upp marängsmeten över apelsinkrämen och forma toppar. Grädda kakan i 5-10 minuter. Marängen ska vara ljust gyllene när den är färdig. Låt kakan svalna i 15 minuter innan den skärs upp i bitar.
Publicerat den
10 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar