Detta är en len och ljuvlig paj. Den goda och milda apelsinkrämen döljs under den härligt lättgräddade marängen. Det är försvinnande gott!
Instruktioner
- Lätt mjöl, salt, bakpulver, socker och smör i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Hacka ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Sätt ugnen på 225 grader.
- Tryck ut degen i en smord springform, 22-25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
- Gör fyllningen. Blanda vatten, apelsinsaft, apelsinskal, socker och maizena i en rostfri kastrull. Koka upp ingredienserna under kraftig omrörning.
- Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna, en i taget. Ställ kastrullen över vattenbad och låt krämen sjuda tills den tjocknar. Vispa ner smöret. Låt sedan krämen svalna i kylen ca 30 minuter.
- Gör marängen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget mot slutet av vispningen. Vispa tills smeten är glansig.
- Fyll pajskalet med apelsinkrämen. Bred marängen över apelsinkrämen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills marängen fått färg.
Publicerat den
20 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar