Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och marängpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är en len och ljuvlig paj. Den goda och milda apelsinkrämen döljs under den härligt lättgräddade marängen. Det är försvinnande gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lätt mjöl, salt, bakpulver, socker och smör i en bunke eller matberedare med kniven isatt. Hacka ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut degen i en smord springform, 22-25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  3. Gör fyllningen. Blanda vatten, apelsinsaft, apelsinskal, socker och maizena i en rostfri kastrull. Koka upp ingredienserna under kraftig omrörning.
  4. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna, en i taget. Ställ kastrullen över vattenbad och låt krämen sjuda tills den tjocknar. Vispa ner smöret. Låt sedan krämen svalna i kylen ca 30 minuter.
  5. Gör marängen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget mot slutet av vispningen. Vispa tills smeten är glansig.
  6. Fyll pajskalet med apelsinkrämen. Bred marängen över apelsinkrämen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills marängen fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.