Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och morotskaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Denna läckra morotskaka är täckt med fettsnål glasyr och valnötter. En perfekt kaka att servera till eftermiddagsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, ca 20x20 cm. Riv morötterna och skalet på apelsinen fint. Pressa 2 msk apelsinsaft från apelsinen.
  2. Vispa ihop ägg och socker med en elvisp till en tjock och luftig smet. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd ner i äggsmeten. Vänd ner kanel, morötter, hälften av valnötterna, apelsinskal, apelsinsaft och olja. Blanda men rör inte om för mycket.
  3. Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter eller tills kakan har höjt sig. Låt den svalna i formen.
  4. Gör glasyren. Blanda färskosten med honungen tills allt är väl blandat. Använd en smörkniv och bred glasyren över kakan. Garnera kakan med resten av valnötterna. Skär upp kakan i rutor. Kakan håller sig 4 dygn i en lufttät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.