Denna läckra morotskaka är täckt med fettsnål glasyr och valnötter. En perfekt kaka att servera till eftermiddagsfikat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en bakform, ca 20x20 cm. Riv morötterna och skalet på apelsinen fint. Pressa 2 msk apelsinsaft från apelsinen.
- Vispa ihop ägg och socker med en elvisp till en tjock och luftig smet. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och vänd ner i äggsmeten. Vänd ner kanel, morötter, hälften av valnötterna, apelsinskal, apelsinsaft och olja. Blanda men rör inte om för mycket.
- Häll smeten i formen och grädda 35-40 minuter eller tills kakan har höjt sig. Låt den svalna i formen.
- Gör glasyren. Blanda färskosten med honungen tills allt är väl blandat. Använd en smörkniv och bred glasyren över kakan. Garnera kakan med resten av valnötterna. Skär upp kakan i rutor. Kakan håller sig 4 dygn i en lufttät burk.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar