Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och vallmokaka i liten långpanna

 
  • Serverar: 15-18 portioner
Skriv ut

Dubbelsats till vanlig långpanna 35x40 cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en liten långpanna eller lasagneform.
  2. Rosta vallmofröna lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om hela tiden och se upp så att de inte bränns! När fröna ger ifrån sig en aromatisk doft är de färdiga.
  3. Vispa samman smör och farin så att det blir pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Rör ner apelsinjuice och lättfil lite i taget. Rör ner vallmofrön, vanilj, salt och apelsinskal.
  4. Sikta ner mjölet i smeten och rör blandningen slät. Klicka smeten i den förberedda formen och jämna till ytan. Grädda i 50-60 minuter i nedre delen av ugnen. Prova kakan med en sticka. Låt svalna en kvart och stjälp sedan upp kakan på ett galler för att svalna helt.
  5. Blanda samman ingredienserna till apelsinkrämen och servera till. Krämen blir godast om den får stå och samla smak någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.