Dubbelsats till vanlig långpanna 35x40 cm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Smöra och bröa en liten långpanna eller lasagneform.
- Rosta vallmofröna lätt i en torr stekpanna på medelvärme. Rör om hela tiden och se upp så att de inte bränns! När fröna ger ifrån sig en aromatisk doft är de färdiga.
- Vispa samman smör och farin så att det blir pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Rör ner apelsinjuice och lättfil lite i taget. Rör ner vallmofrön, vanilj, salt och apelsinskal.
- Sikta ner mjölet i smeten och rör blandningen slät. Klicka smeten i den förberedda formen och jämna till ytan. Grädda i 50-60 minuter i nedre delen av ugnen. Prova kakan med en sticka. Låt svalna en kvart och stjälp sedan upp kakan på ett galler för att svalna helt.
- Blanda samman ingredienserna till apelsinkrämen och servera till. Krämen blir godast om den får stå och samla smak någon timme.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar