Tofu smakar inte så mycket i sig, men här får den ett extra lyft av apelsin och ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med tofun. Skala och finriv vitlöken. Blanda med ingefära, soja, vinäger, honung, apelsinskal och apelsinjuice i en bunke.
Rör om tills honungen har löst sig.
- Skär tofun i ½ cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, tills den fått lite färg.
- Skala och finhacka vitlök. Skär broccolin i buketter.
Fräs broccoli och vitlök i sesamolja och rapsolja i en wok eller stekpanna ca 5 minuter.
Tillsätt ev chiliflakes under stekningen.
Krydda med flingsalt och strö över sesamfrön.
- Servera tofun med broccoli och bulgur eller ris.
Publicerat den
25 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar