Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tofu smakar inte så mycket i sig, men här får den ett extra lyft av apelsin och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Börja med tofun. Skala och finriv vitlöken. Blanda med ingefära, soja, vinäger, honung, apelsinskal och apelsinjuice i en bunke. Rör om tills honungen har löst sig.
  3. Skär tofun i ½ cm tjocka skivor. Lägg i en ugnssäker form och häll över såsen. Ställ in i ugnen ca 30 minuter, tills den fått lite färg.
  4. Skala och finhacka vitlök. Skär broccolin i buketter. Fräs broccoli och vitlök i sesamolja och rapsolja i en wok eller stekpanna ca 5 minuter. Tillsätt ev chiliflakes under stekningen. Krydda med flingsalt och strö över sesamfrön.
  5. Servera tofun med broccoli och bulgur eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.