Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglaserad fläskkotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en elegant rätt där kotletterna glaseras med senap och apelsin och serveras med en valnötssallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda apelsinsaft, socker, vitlök och senap i en liten kastrull och koka upp på medelvärme. Låt sjuda cirka 10 minuter tills 1 dl vätska återstår.
  2. Lägg kotletterna tätt i ett lager i en form av glas eller porslin och häll över apelsinsåsen. Täck över med plastfolie och kyl i tre timmar, vänd då och då så att kotletterna är täckta av marinad.
  3. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg fläskkotletterna på ett galler över en ugnsfast form, spara marinaden. Ugnsstek cirka 20 minuter, pensla dem då och då med marinaden tills de är gyllene och genomstekta.
  4. Blanda rucolasallad, rostade valnötter, olja och vinäger i en skål. Blanda salladen noggrant så att den täcks av dressing. Strö över sesamfrön och servera salladen till kotletterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.