Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinglaserad laxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den lätta och gyllene såsen gjord på apelsinmarmelad och lönnsirap kryddas med stjärnanis och kryddnejlikor och smälter samman perfekt till laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnens grill. Pensla eller spreja en ugnsfast form med olja. Placera laxfiléerna med skinnsidan nedåt i formen och pensla med oljan. Strö över salt och peppar.
  2. Ställ in laxen i ugnen och grilla den 10-12 minuter tills laxen är färdig och lätt delar sig i skivor. Ta ut fisken och håll den varm.
  3. Blanda apelsinmarmelad, lönnsirap, stjärnanis och nejlikor i en liten kastrull och koka upp på medelvärme. Låt sjuda cirka 3 minuter tills såsen reducerats något. Ta upp stjärnanisen och nejlikorna.
  4. Lägg upp laxen på varma tallrikar. Skeda över såsen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.