Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinrutor

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Gillar du apelsinkakor? Då ska du prova denne långpannekakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och rivet apelsinskal pösigt. Rör ned mjöl blandat med bakpulver omväxlande med matfett. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna, 20 x 30 cm. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  2. Rör samman florsocker, apelsinsaft och vatten till en lag. Picka kakan med en provnål och häll över lagen.
  3. Skär den kalla kakan i jämnstora bitar och garnera med tunnskurna apelsinskivor.
  4. Du kan byta ut apelsinskal och –saft mot rivet skal och saft av 1 citron. Pröva gärna också lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.