Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka apelsinrutor

 
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Skal och saft från apelsiner ger kakorna fin smak. Gör gärna dubbla satser och prova med att smaksätta den ena med citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna något. Blanda ned honung, sirap, socker, mjöl, apelsinskal och -saft i matfettet. Rör ned havregryn och häll smeten i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 20 cm. Grädda i mitten av ugnen i 175° 20 - 25 minuter.
  2. Skär kakan i rutor medan den fortfarande är varm. Låt kakorna svalna i formen och flytta sedan över dem på galler, där de får kallna.
  3. Om du vill kan du också blanda ned litet hackad choklad i smeten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.