- Serverar: 10-15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett enkelt och ett himla gott bröd som passar t.ex. till maten, till kvällsmaten/frukosten eller varför inte till tacosen.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt, 37*C. Rör ut jästen med smör och mjölkblandningen. Tillsätt salt och sirap. Rör. Häll i mjölet och arbeta till en deg. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- När degen är färdigjäst:
Lägg upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i så många delar som du vill ha bröd, jag får ut ca 13 medelstora. Mjöla kaveln och kavla ut bröden till tunna "kakor". Stek i en torr stekpanna på medelvärme tills brödet har fått fin färg på båda sidorna. Lägg i en brödkort med bakduk för att hålla dom varma.
Ät dom nystekta!
Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
17 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åh, vad jag längtat efter stekpannebröd =)
Jättegott bröd! Och lättlagat! Gjorde en hel drös idag. Mums vad gott det var! :)
Det här var ett fantastiskt gott bröd, tack så mycket för receptet! Hade ingen sirap hemma, så fick ersätta med 1msk honung + 2msk socker, men det blev supergott ändå. Kommer definitivt att göras många fler gånger. :)
Jag måste bara säga igen att det här brödet är JÄTTEGOTT! :) Det är jättegott även dagen efter. Och supergott att äta med diverse röror och även med ost och marmelad... Ett av de godaste bröd jag ätit! :) Rekommenderas VARMT! :)
Vi gjorde dubbel sats... tur det gick åt nästan allt på en gång.. Så TACK för ett jääättegott recept!!
Jätte kul att ni tycker om de :)
Jättegott bröd!! Vi hade det som tacobröd och barnen tyckte det var godare än det köpta tacobrödet!! Lättbakat också!