Sockerkaksbotten med apelsinsmak och rabarberglasyr.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt apelsinjuicen och ev arom om du vill förstärka smaken. (På flaskan står det 1 krm/portion.) Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
- Glasyren:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät massa. Mängd arom/saft och hushållsfärg efter eget tycke och smak. Glasyren ska bli gammelrosa eller så lik rabarberfärgen som möjligt.
- Då kakan svalnat fördela glasyren över den och pynta efter önskemål.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar