Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinrutor med rabarberglasyr

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Sockerkaksbotten med apelsinsmak och rabarberglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, och strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt apelsinjuicen och ev arom om du vill förstärka smaken. (På flaskan står det 1 krm/portion.) Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen. Låt svalna.
  3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät massa. Mängd arom/saft och hushållsfärg efter eget tycke och smak. Glasyren ska bli gammelrosa eller så lik rabarberfärgen som möjligt.
  4. Då kakan svalnat fördela glasyren över den och pynta efter önskemål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.