Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos och päronpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

331 kalorier per portion 22 g fett, 5 g protein, 28 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop smör och mjöl med fingrarna. Arbeta snabbt in vattnet till en slät deg. Ta undan 1/4 av degen, kavla ut resten och klä en pajform. Nagga botten, plasta in och kyl degen 15 minuter i kylskåp eller 5 minuter i frys.
  3. Fyllning: Låt päronen rinna av ordentligt. Skär dem i klyftor och fördela i pajskalet. Bred över aprikospuré. Riv mandelmassan grovt över och strö på mandelflarn.
  4. Kavla ut resterande deg, sporra remsor och lägg dem som "galler" över pajen.
  5. Pensla med ägget och grädda pajen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.