Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikos och timjanfylld kycklingfilé med fetaostpotatis

(3 kommentarer)  
Aprikos och timjanfylld kycklingfilé med fetaostpotatis Aprikos och timjanfylld kycklingfilé med fetaostpotatis
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Gör en skåra i kycklingfiléen och lägg i två aprikoser och färsk timjan, vira två skinkskivor om varje kycklingfilé. Bryn kycklingfiléerna runt om i en stekpanna, lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Sätt in formen i 225 grader i ca 20 min.
  2. Fetaostpotatis: Skär potatien(oskalad) i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt och vitpeppar. Sätt in i ugnen samtidigt som kycklingen 225 grader ca 20 min. Smula fetaosten över potatisen och låt den strå ytterligare ca 5 minuter i ugnen.
  3. Sås: 2,5 dl crème fraiche 2 msk mango chutney
  4. Servera kycklingen och fetaostpotatisen tillsammans med såsen och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • SDMaya 18 oktober 2008

    Super gott! Ljuvliga smaker ihop! 5 Stjärnor :D:D Tack för ett toppen recept!

  • canna1 14 december 2008

    Det var så gott. Vi hade främmande och de bara älskade det

  • Molgan 9 mars 2009

    Tack för ditt recept. Det var rigtigt gott en söndageftrmidag. Kycklingen blev saftig och god, och fetaosten gjorde det lilla extra över potatisen. Mums. Mvh Molgan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.