Instruktioner
Skär brödet i kuber.
Grovhacka dill och persilja.
Smält smöret och låt kallna.
Lägg bröd, smör och kryddgrönt samt hushållsfärg i matberedaren.
Mixa till en slät massa.
Klä en sockerkaksform med plastfolie.
Tryck brödsmulorna jämnt mot botten, låt stå kallt en stund.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca. 5 minuter.
Skala och finhacka rödlöken.
Vispa creme fraichen fast.
Blanda ner yoghurt, lök, limeskal, rom (spara lite till garnering) och kryddor.
Krama ur gelatinbladen.
Värm grädden på svag värme, låt bladen smälta i grädden.
Vänd ner gelatinet i romröran och fördela blandningen jämt i formen.
Låt stå kallt, gärna över natten.
Lyft upp den stelnade massan ur formen och skär upp i bitar.
Dekorera med salladsblad, lime och stenbitsrom.