Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Åsas limpa (brödmaskin)

(1 kommentar)  
Skriv ut

En riktigt söt och god, mörk limpa. Barnen gillar den. Rågsmaken döljs bra av aniskryddan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ur brödformen ur maskinen. Olja in knådningsbladet med en droppe olja så lossnar bladet enklare då brödet stjälps upp.
  2. Häll hett vatten och smör först, sen mjölk och resten av ingredienserna. Tillsätt resten av ingredienserna och till sist torrjästen.
  3. Sätt ner brödformen i maskinen och stäng locket. Ställ in brödmaskinen på fullkornsbröd. På Tefal brödmaskin passar 1 kg, program 2 +snabb, (2h, 32 min).
  4. Stäng av maskinen när brödet är färdigt, Ta ut brödformen och stjälp upp brödet och låt svalna, gärna på galler. Ta bort knådningsbladet, med t ex ändan av en tesked, om det sitter i kvar i brödet.
  5. En variant av detta recept är med mindre rågmjöl ca 70 g och 380 g specialvetemjöl, då blir det ett överstort bröd.
  6. Jag gillar anis smaken i bröd, tar gärna i 1 msk som jag mortlar.
  7. Receptet rekommenderas inte för timer eftersom det innehåller känsliga ingredienser som smör och ägg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irrevirre 5 mars 2012

    Oj, vad gott! Jag minskade farinsockret med hälften och tycker det räcker ändå. Nu kommer bakmaskinen till användning igen. TACK för receptet:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.