Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine röra: Cashk Bademdjun

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

vegetarisk rätt som fungerar också som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala auberginerna och skär dem i stora bitar. Blanda 0,5 liter vatten, 3msk olivolja och salt. Bada aubergin-bitarna i. Nu kan du antingen steka auberginerna i ugn (fettsnålare) eller på pannan. Auberginerna skall få en lätt grillfärg på ytan, samt vara välkokta inuti it (låt inte auberginerna bli alldeles för torra).Hacka löken i tunna bitar. Fräs oljan med gurkmejan i en kastrull (helst teflon botten), och sedan häll i löken tills den blir gyllenbrun och mjuk. Blanda i auberginen och tillsätt lite vatten (ungefär 20cl). Med hjälp av gaffel liknande bestick, skär i auberginen och blanda samtidigt i låg värme.Hacka lite vitlök (efter smak) och blanda i. Tillsätt tomatpurén, salt och peppar och sätt på locket och låt koka i 20 minuter fortfarande på låg värme. Blanda ut Cashken med 10 cl. ljummet vatten och rör ihop i kastrullen. Stäng av värmen och sätt på locket. Toppning: I en annan panna, ska du fräsa 1 hel vitlök. Efter 1 minut, tillsätt torkade smulade myntablad. Dekorera med toppningen innan servering. Servera gärna med färsk mynta, persilja, basilika, salladslökar och rädisor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.