Instruktioner
Skala auberginerna och skär dem i stora bitar. Blanda 0,5 liter vatten, 3msk olivolja och salt. Bada aubergin-bitarna i. Nu kan du antingen steka auberginerna i ugn (fettsnålare) eller på pannan. Auberginerna skall få en lätt grillfärg på ytan, samt vara välkokta inuti it (låt inte auberginerna bli alldeles för torra).Hacka löken i tunna bitar. Fräs oljan med gurkmejan i en kastrull (helst teflon botten), och sedan häll i löken tills den blir gyllenbrun och mjuk. Blanda i auberginen och tillsätt lite vatten (ungefär 20cl). Med hjälp av gaffel liknande bestick, skär i auberginen och blanda samtidigt i låg värme.Hacka lite vitlök (efter smak) och blanda i. Tillsätt tomatpurén, salt och peppar och sätt på locket och låt koka i 20 minuter fortfarande på låg värme. Blanda ut Cashken med 10 cl. ljummet vatten och rör ihop i kastrullen. Stäng av värmen och sätt på locket. Toppning: I en annan panna, ska du fräsa 1 hel vitlök. Efter 1 minut, tillsätt torkade smulade myntablad. Dekorera med toppningen innan servering. Servera gärna med färsk mynta, persilja, basilika, salladslökar och rädisor.