Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconinlindad köttfärslimpa på lantmacka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god och matig macka med goda smakkombinationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda köttfärs med ströbröd, mjölk och finhackad lök. Salta och peppra. Forma färsen till en limpa och linda in den i bacon. Lägg köttfärslimpan i en ugnsform och grädda mitt i ugnen i 35 minuter. Blötlägg gelatinbladen till gelén.
  3. Gelé: När köttfärslimpan är klar, lyft den ur formen. Häll vattnet i formen och vispa så att smakerna släpper. Sila skyn genom en finmaskig sil. Vispa i fond och koka upp skyn i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i skyn. Häll över skyn i en liten form klädd med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen och låt stelna.
  4. Rensa kantarellerna och stek dem i smör på medelvärme tills de börjar knäppa. Skiva bröden, bred på smör och lägg på salladsblad. Skiva köttfärslimpan och lägg på. Toppa med bitar av gelé, kantareller och cornichoner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.