- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
God baconpaj som går snabbt att göra!
Instruktioner
- Blanda dinkelmjöl, smält smör och vatten i en bunke. Tryck ut degen i en pajform. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.
- Under tiden skalet gräddas klipper du bacon i små bitar som du sedan steker. Finhacka purjolöken och tillsätt detta i stekpannan. Krydda med havssalt, svartpeppar och citronpeppar efter smak.
- Häll upp crème fraichen i en bunke och tillsätt därefter purjolök och bacon. Smaka av med ev mer kryddor. Man ska känna den salta smaken samt syrligheten från crème fraichen och citronpepparn ganska tydligt.
- Häll över röran på det förgräddade skalet och strö över riven ost. Lägg även på skivade tomater.
- Gräddas i 25 minuter i 200 grader. Pajen är som godast när den svalnat!
Publicerat den
14 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar