Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconpaj med purjolök

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

God baconpaj som går snabbt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda dinkelmjöl, smält smör och vatten i en bunke. Tryck ut degen i en pajform. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.
  2. Under tiden skalet gräddas klipper du bacon i små bitar som du sedan steker. Finhacka purjolöken och tillsätt detta i stekpannan. Krydda med havssalt, svartpeppar och citronpeppar efter smak.
  3. Häll upp crème fraichen i en bunke och tillsätt därefter purjolök och bacon. Smaka av med ev mer kryddor. Man ska känna den salta smaken samt syrligheten från crème fraichen och citronpepparn ganska tydligt.
  4. Häll över röran på det förgräddade skalet och strö över riven ost. Lägg även på skivade tomater.
  5. Gräddas i 25 minuter i 200 grader. Pajen är som godast när den svalnat!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.