Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacontoppad kycklinggratäng

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En snabb och enkel rätt som smakar lyx

Ingredienser

Instruktioner

Lägg de råa filéerna i ugnsfast form. (Själv brukar jag försteka dom något, men det ska inte behövas.) Salta försiktigt och peppra. Koka ihop creme fraiche, buljong, senap, vitlök och soja. Häll såsen över filéerna. Knaperstek bacon. Strö över. Sist riven ost. Gratinera i 175 grader. 35-45 min.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • gittan47 4 februari 2008

    UNDERBART GOD

  • delikat 17 februari 2008

    Så underbart gott! Denna rätt kommer vi definitivt att göra fler gånger.

  • mayapaya 7 mars 2008

    Vilken härlig och kyckling, Denna kommer jag att använda som bjudrätt, nasta gång vi får besök.

  • Misskattagirl 8 mars 2008

    Mycket mycket gott!!

  • caasma@gmail.com 26 mars 2008

    Enkel och mycket god. Uppskattad av alla åldrar

  • mormormarianne 26 mars 2008

    Är det någon av er som testade att inte försteka fileerna?

  • AgnetaD 25 april 2008

    Ni som prövat receptet; gäller det 1 dL buljong eller 1 buljong tärning som sedan löses upp direkt i såsen?

  • SDMaya 27 juni 2008

    Hej hopp! Jätte gott! Kommer göras fler gånger! Jag tog en buljongtärning som jag smulade ner i såsen! Tack för receptet! Tyvärr glömde jag fotografera, men gör det nästa gång! Kram SDMaya

  • Lojsen 27 juni 2008

    Eftersom jag försöker undvika transfetter så använder jag inte buljongtärningar längre utan använder istället 1 msk flytanadne buljong. TACK för alla svar.......visst är det jättegott??

  • SaraKroon 30 september 2008

    Enkel och snabblagad, och är jättegod enligt alla i middagssällskapet! : ) Jag skulle dock rekommendera mer cremefraiche, för vi gillar mycket sås. Även att vara lite försiktig med senapen och smaka av efterhand man blandar i! Jag förstekte fileerna så att de fick lite färg, sen hade jag allt i ugnen i ca 20 minuter. Tack för ett bra recept! //Sara

  • borisexan 21 november 2008

    Låter smaskigt, ska nog testa det ikväll!

  • BeccaGrodan 5 december 2008

    vad serverar ni till, ris?

  • BeccaGrodan 5 december 2008

    föresten hur länge ska de va inne i ugnen?

  • Tropp 4 augusti 2009

    Mycket gott och lättlagat.

  • tuck 5 september 2009

    Enkelt snabblagat och jättegott.Jag förstekte filèerna och gjorde lite extra sås och gratinera i20 min medans riset blev klart. Tusen tack för ett bra recept det blir 5 stjärnor från mej. Hälsn.Tuck

  • poptart 5 december 2009

    Jättegott! Jag använde kycklingfond, samt en skvätt balsamvinäger i såsen. Stekte strimlad purjolök och la på kycklingen (som jag brynte först), det blev supersmarrigt! Kommer lagas om och om igen!! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.