Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bästa kladdkakan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Detta är den absolut godaste kladdkakan någonsin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör. Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt sedan vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
  4. Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
  5. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
  6. När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras. Om man vill så kan man smälta choklad och lägga på den färdiga kladdkakan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pingu 30 juni 2008

    Jättegod kaka som gick snabbt och enkelt att baka.

  • Evia 9 juli 2008

    Hej Bakade din kladdkaka igår och den var jääääääättegod. Du får full pott för den. Ha det så bra. Evia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.