Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakade frukter med marsipankräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kalorisnål dessert eftersom den nästan bara innehåller nyttiga, hjärtvänliga fettämnen från nötter och marsipan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Dela fikonen i kvartar, skär av lite av jordgubbarna så att de kan stå upp. Skala och skär kiwifrukter i klyftor, och skär ananasskivorna i bitar.
  3. Lägg alla frukter på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och strö på socker. Det framhäver fruktsmaken när frukterna blir varma. Baka längst ner i ugnen i en halvtimme, inte varmluftugn.
  4. Blanda kesella med mascarpone, socker, vaniljkorn och grovriven marsipan. Lägg upp de ljumna frukterna och garnera med valnötter och marsipankrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.