Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakelse med hallontryffel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett recept från Magnus Johansson. Han som ansvarar för Nobelfestens dessert, upphovsman till Chokladfestivalen samt medlem i koklandslaget. En fantastisk kock med fantastiska recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: Blandas i nämd ordning i blandare med vinge. Fylles i en kapselplåt och strykes jämn. Bakas i 200 grader cirka 10 minuter, låt svalna.
  2. Hallontryffel: Kokas upp. Mixa blandningen slät med stavmixer. När tryffeln är 30 grader slås den över chokladbotten och sättes i frysen.
  3. Mjölkchokladmousse: Koka upp grädden och slå över den ljusa chokladen. Socker, vatten, ägg och äggula värms till 85 grader under ständig vispning.Vispa sedan äggvispet kallt.
  4. Montering: Blanda samman chokladblandningen, äggvispet och den lätt vispade grädden. Stryk sedan moussen slät i kapseln och frys sedan in på nytt. Skär sedan upp i bakelsestorlek.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.