- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett recept från Magnus Johansson. Han som ansvarar för Nobelfestens dessert, upphovsman till Chokladfestivalen samt medlem i koklandslaget.
En fantastisk kock med fantastiska recept.
Instruktioner
- Chokladbotten:
Blandas i nämd ordning i blandare med vinge.
Fylles i en kapselplåt och strykes jämn.
Bakas i 200 grader cirka 10 minuter, låt svalna.
- Hallontryffel:
Kokas upp.
Mixa blandningen slät med stavmixer.
När tryffeln är 30 grader slås den över chokladbotten och sättes i frysen.
- Mjölkchokladmousse:
Koka upp grädden och slå över den ljusa chokladen.
Socker, vatten, ägg och äggula värms till 85 grader under ständig vispning.Vispa sedan äggvispet kallt.
- Montering:
Blanda samman chokladblandningen, äggvispet och den lätt vispade grädden. Stryk sedan moussen slät i kapseln och frys sedan in på nytt.
Skär sedan upp i bakelsestorlek.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar