Snart är det Alla Hjärtans dag, en fin liten bakelse har jag gjort som passar utmärkt att bjudat på till kaffe. Enkla och snabba att göra. Jag hade väldigt små pepparkaksmått, så av 2 plattor fick jag ut 18 hjärtan som blev 6 små bakelser.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Kavla ut smördegen så den blir tunn och stansa ut 18 stycken hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Om du har större pepparkaksmått så tar du en extra platta smördeg
- Lägg sedan alla hjärtan på bakpappersklädd plåt och grädda dem tills de får fin färg, 8-10 minuter. Låt dem sedan svalna.
- Gör under tiden vaniljkrämen. Följ anvisningarna på paketet hur du gör krämen och inte såsen, man tar mindre mjölk.
- Gör sedan florsocker toppingen. Toppingen ska inte vara rinnig utan krämig, så var försiktig med vattnet, ta lite i taget.
- Lägg lite hallonsylt på 6 hjärtan, vaniljkräm på 6 andra och topping på de sista 6 hjärtan. Garnera valfritt.
- Para nu ihop hjärtan så att du har en bit av varje med toppingen överst (se bild).
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar