Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtliga bakelser

 
Skriv ut

Snart är det Alla Hjärtans dag, en fin liten bakelse har jag gjort som passar utmärkt att bjudat på till kaffe. Enkla och snabba att göra. Jag hade väldigt små pepparkaksmått, så av 2 plattor fick jag ut 18 hjärtan som blev 6 små bakelser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Kavla ut smördegen så den blir tunn och stansa ut 18 stycken hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Om du har större pepparkaksmått så tar du en extra platta smördeg
  3. Lägg sedan alla hjärtan på bakpappersklädd plåt och grädda dem tills de får fin färg, 8-10 minuter. Låt dem sedan svalna.
  4. Gör under tiden vaniljkrämen. Följ anvisningarna på paketet hur du gör krämen och inte såsen, man tar mindre mjölk.
  5. Gör sedan florsocker toppingen. Toppingen ska inte vara rinnig utan krämig, så var försiktig med vattnet, ta lite i taget.
  6. Lägg lite hallonsylt på 6 hjärtan, vaniljkräm på 6 andra och topping på de sista 6 hjärtan. Garnera valfritt.
  7. Para nu ihop hjärtan så att du har en bit av varje med toppingen överst (se bild).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.