Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakelse med jordgubbar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Härliga sommarbakelser med nötig botten och krämig jordgubbsmousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skålla och skala mandel och bittermandel. Låt torka en stund. Mal all manel. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Vänd ner mandeln.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta växelvis med mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt kallna.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Mixa bären. Blanda med yoghurt och florsocker. Vispa grädden och vänd ner den. Låt gelatinet smälta på svag värme i en kastrull. Rör ner 2 msk gräddsmet. Blanda ner detta i resten av gräddsmeten.
  5. Bred moussen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar. Skär i rutor och garnera med halverade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.