Härliga sommarbakelser med nötig botten och krämig jordgubbsmousse.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skålla och skala mandel och bittermandel. Låt torka en stund. Mal all manel. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Vänd ner mandeln.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner detta växelvis med mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt kallna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Mixa bären.
Blanda med yoghurt och florsocker. Vispa grädden och vänd ner den. Låt gelatinet smälta på svag värme i en kastrull.
Rör ner 2 msk gräddsmet. Blanda ner detta i resten av gräddsmeten.
- Bred moussen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Skär i rutor och garnera med halverade jordgubbar.
Publicerat den
29 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar