Vispa ägg och socker pösigt. Blande de båda mjölsorterna och bakpulvret. Sikta ner bladningen i äggsmeten och blanda väl. Bred ut smeten i långpanna.
Grädda mit i ugnen i 225 grader ca 8 min. Stjälp upp den på lätt sockrat bakplåtspapper och låt den kallna under pannan.
Förbered fyllningen. Gör vanilj- eller marsankrämen enl förpackningen och låt den kallna.
Blanda grädden, sirap och socker i en kastrull. Kokca ca 10 min tills den tjocknat. Låt den svalna. Rör i vaniljsocker.
Ta undan ungefär 2 msk för garnering. Blanda resten med vaniljkrämen.
Ta med ett runt mått, ca 5 cm i diameter, ut 12 kakbottnar och ta därefter ut 12 bottnar ca 6 cm i diameter.
Lägg de mindre bottnarna i aluminiumformar. Fördela vaniljkolakrämen i formarna. Täck med de större bottnarna och en chokladplatta.
Vispa grädden till garnering. Blanda i den sparade fyllningen i grädden. Bred eller spritsa grädden på formarna.