Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakelser

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Sött och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna, 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blande de båda mjölsorterna och bakpulvret. Sikta ner bladningen i äggsmeten och blanda väl. Bred ut smeten i långpanna.
  3. Grädda mit i ugnen i 225 grader ca 8 min. Stjälp upp den på lätt sockrat bakplåtspapper och låt den kallna under pannan.
  4. Förbered fyllningen. Gör vanilj- eller marsankrämen enl förpackningen och låt den kallna. Blanda grädden, sirap och socker i en kastrull. Kokca ca 10 min tills den tjocknat. Låt den svalna. Rör i vaniljsocker. Ta undan ungefär 2 msk för garnering. Blanda resten med vaniljkrämen.
  5. Ta med ett runt mått, ca 5 cm i diameter, ut 12 kakbottnar och ta därefter ut 12 bottnar ca 6 cm i diameter.
  6. Lägg de mindre bottnarna i aluminiumformar. Fördela vaniljkolakrämen i formarna. Täck med de större bottnarna och en chokladplatta.
  7. Vispa grädden till garnering. Blanda i den sparade fyllningen i grädden. Bred eller spritsa grädden på formarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.