Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpotatis med lax & äggröra

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Enkel och supergod rätt för de som gillar lax och ägg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga potatisen med en gaffel runt om och baka sedan potatisen i ugnen i ca 1½ timme. Lägg gärna ett täcke av aluminiumfolie över potatisen så att de inte blir för brända.
  2. Vill du att det ska gå fortare att tillaga potatisen kan du göra det i mikron. Nagga först potatisen runt om med en gaffel, tillaga dem i micron på full effekt i ca 10 min. Vänd potatisen och kör ca 10 min till. Prova gärna med en sticka så potatisen är genomfärdig, om inte, gör längre tid. Under tiden kan du blanda till röran genom att du rör ihop crème fraiche, majonnäs och dill. Koka äggen och hacka dem i mindre bitar.
  3. Skär laxen i mindre bitar och blanda ner både ägg och lax i röran. Salta och peppra efter din egen smak.
  4. Servera den genomfärdiga bakpotatisen med ägg- och laxröran tillsammans med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.