Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banana bread

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

På äkta amerikansk vis. Saftigt bröd, smakar mer som en kaka. Och man använder inget matfett! Använd helst bananer som är lite övermogna, de ger mer banansmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en brödform. Mosa ihop bananer med ägg och mjölk i en stor skål, blanda väl. Blanda mjöl, socker, salt och bikarbonat i en annan skål. Blanda det sedan med banansmeten och vänd sist ner valnötterna. Häll smeten i formen.
  2. Grädda långt ner i ugnen i 40-50 minuter (kolla med sticka). Stjälp upp brödet på ett ugnsgaller och låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ZaraLi 4 november 2009

    Jättegott bröd! En bra variant av söt bikarbonat/bakpulverlimpa. Jag som ville ha ett matbröd och inte en kaka, minskade sockermängden till 0,5 dl. Men jag hade nog inte behövt något socker alls, bananerna var så söta i sig. Jag bytte dessutom ut 2 dl av vetemjölet till grahamsmjöl. Inga valnötter hemma så det fick bli solroskärnor. Mums med smör och ost på till tekoppen!

  • ZaraLi 4 november 2009

    Upptäckte nu att brödet blivit grönt på en del ställen. Jag antog att det berodde på kombinationen solrosfrön+bikarbonat, och inget farligt. Nu när jag googlat runt lite, har jag fått det bekräftat. Ville bara upplysa om detta! /Sara

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.