På äkta amerikansk vis. Saftigt bröd, smakar mer som en kaka. Och man använder inget matfett! Använd helst bananer som är lite övermogna, de ger mer banansmak.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jättegott bröd! En bra variant av söt bikarbonat/bakpulverlimpa. Jag som ville ha ett matbröd och inte en kaka, minskade sockermängden till 0,5 dl. Men jag hade nog inte behövt något socker alls, bananerna var så söta i sig. Jag bytte dessutom ut 2 dl av vetemjölet till grahamsmjöl. Inga valnötter hemma så det fick bli solroskärnor. Mums med smör och ost på till tekoppen!
Upptäckte nu att brödet blivit grönt på en del ställen. Jag antog att det berodde på kombinationen solrosfrön+bikarbonat, och inget farligt. Nu när jag googlat runt lite, har jag fått det bekräftat. Ville bara upplysa om detta! /Sara