Älskar du banana split? Då kommer du avguda denna tårta! Choklad- och bananbottnar, jordgubbsmousse, chokladmousse ... Behöver jag säga något mer? :)
Laktosfri.
Instruktioner
- Choklad- och bananbottnar:
- Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla två springformar, ca 20 cm i diameter.
- Blanda ihop vetemjöl, socker, bikarbonat, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Mixa i en annan bunke ihop mjölk, bananer och rapsolja. En stavmixer är super till det här.
- Blanda nu ner mjölkmixen i de torra ingredienserna. Vispa med en ballongvisp tills du har en slät smet utan klumpar. Fördela i formarna och grädda i ca 35-40 minuter, eller tills de är torra i mitten. Ta ut och låt svalna helt.
- Jordgubbsmousse:
Tina jordgubbarna och mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer. Smält ihop med gelésockret i en kastrull. När bärpurén har puttrat 1 minut häller du över den i en skål och låter svalna helt i kylskåpet. Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner bärpurén lite i taget.
- Chokladmousse:
Hacka den mörka chokladen fint och smält försiktigt i mikron eller över vattenbad. Blanda ner oljan och låt svalna något. Vispa grädden fast och fluffig tillsammans med florsockret. Vänd ner den smälta chokladen i grädden.
- Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Klicka ut hälften av chokladmoussen. Lägg på nästa tårtbotten. Täck hela tårtan med jordgubbsmousse. Forma kulor av mousse med hjälp av en glasskopa eller sked och lägg på toppen av tårtan. Dekorera med chokladsås, glasstrutar, färska bär och skivad banan.
- Hugg in!
Publicerat den
19 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar