Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Banansmulpaj med choklad

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En för mig ny variant av smulpaj.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Skär smöret i tärningar och lägg det i en bunke. Tillsätt socker och vetemjöl och arbeta hastigt samman till en smulig deg. Blanda i havregrynen. Lägg hälften av smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Skala bananerna och skär dem på mitten och sedan på längden. Stek bananbitarna hastigt i smör och farin på båda sidorna så att de blir lite karamelliserade. Lägg bananbitarna i pajformen i ett cirkelmönster. Hacka den mörka chokladen och blanda den med resterande smulor. Strö smulorna över bananbitarna och grädda pajen ytterligare 10–15 minuter. Så här långt går det bra att förbereda pajen. Vid servering värms pajen några minuter i 200°C. Skala och skär bananen till garneringen likadant som till fyllningen. Stek i smör och farin några minuter. Garnera pajen med bananbitar och servera med vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Krantzan75 22 juli 2008

    Hej Har gjort denna smulpaj. Den är verkligen riktigt god!

  • misslena 1 augusti 2008

    Ett bra och annorlundra recept på en härlig smulpaj som uppskattades mycket här hemma. Jag var tvungen att tillsätta betydligt mer mjöl för att få det smuligt - 2 dl räcker inte på långa vägar. Använde både vetemjöl och fullkornsvetemjöl vilket gick utmärkt. 5 stjärnor! :)

  • gersgarden 7 september 2008

    Tack för ett jättegott recept! Det blev mycket uppskattat här hemma och jag kommer göra den flera gånger :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.