Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baskisk omelett

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God omelett med smaker från Baskien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla skinkskivorna. Skålla, skala och kärna ur tomaten. Hacka tomatköttet.
  2. Fräs skinkan i en stekpanna, ta upp och låt den rinna av på hushållspapper. Fräs lök, vitlök och peperoni/paprika i pannan. Lägg sist i tomaterna. Krydda med salt och peppar. Ta upp hälften av röran och låt resten ligga kvar i pannan. Lägg eventuellt i lite mar matfett.
  3. Vispa ägg och vatten lätt och häll smeten över grönsaksröran. Grädda omeletten klar på medelvärme, ovansidan ska vara en aning krämig. Peta här och där med en gaffel så att smeten rinner ner mot botten.
  4. Lägg på resten av grönsaksröran, strö skinka och gärna lite persilja över och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.