Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Belgiska våfflor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En våffla med vispad äggvita i stället för grädde. Då går det kanske an att njuta stor portion vispad grädde till. Vaniljsmak är typisk för belgisk våffla.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skilj vitorna från äggulorna. Blanda alla torra ingredienser. 2. Rör i mjölken lite i taget till en jämn smet. Tillsätt oljan och äggulorna. 3. Vispa vitorna vita och blanka. Vänd ner i smeten, mjukt och lite slarvigt. 4. Hetta upp våffeljärnet. Smöra eventuellt med flytande margarin. Av två slevar smet blir det ungefär en lagg. Grädda guldgula ca 2 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.