Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bergis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

gott och luftigt bröd ser ut som en pain riche och passar bra till soppa,frukost eller picknick

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke, smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk värm till fingervarmt och rör ut de i jästen. Tillsätt salt och vetemjöl och låt jäsa i 30 minuter. dela degen i 2 eller 3 delar och forma till avlånga limpor och lägg på plåt med bakpapper och låt dom jäsa i 30 minuter. Pensla och garnera med ägg och vallmofrön och grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • walterego 3 juli 2012

    Bakade den här med dinkelmjöl samt tillsatte lite sirap. Kanongott! Dock saknar jag fortfarande den ultimata frallan. Fram tills dess blir det Bergis som bakas. Tack för ett jättegott recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.