Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bergis franska

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jättegott bröd som är lätt att göra. Vackert blir det också. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader. Slå vätskan över jästen och rör tills allt löst sig.
  2. Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt i några minuter tills den är fast och smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  3. Stjälp upp på lätt mjölat bakbord och knåda degen smidig. Arbeta den minst 2 minuter.
  4. Dela i två delar och nyp bort en liten klump från varje. Forma de stora delarna till bröd. Rulla ut de små bitarna, vik dem på mitten och tvinna dem. Dekorera bröden med de små snoddarna.
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Jäs bröden i ca 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Jag brukar utesluta dem och bara pensla med ägg. Grädda på nedersta falsen i 25 minuter. Men akta så inte bröden blir för mörka. Lägg en bit folie över bröden efter 10 minuter och låt dem sedan grädda i 15 minuter till.
  6. Låt svalna mellan bakdukar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • honeybuny 29 januari 2010

    jösses, vilket ruskit fint bröd! jag är imponerad =D

  • LenaLundqvist1982 9 juni 2010

    Jättegott bröd som är lätt att göra. Men mitt blev ju då inte riktigt lika fint som ditt! :)

  • Sunbeauty 2 juni 2011

    Vallmofrön är ett måste, annars blir det inte en Bergis. Bageri Schumachers gamla fina varumärke :)

  • sigge96 8 augusti 2011

    Fantastiskt gott bröd!!! Är lika gott dagen efter också!

  • gimnerus 17 november 2013

    Jätte gött, Men är det någon vet om det går att baka på torr jäst

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.