Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffcurry från Sri Lanka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod köttgryta med sting som äts som del av en måltid med grönsaksrätter och ris eller med bröd till frukost. Rätten blir godast om man använder rostad curry som är typiskt för Sri Lanka, finns i bland i orientaliska affärer. Rampe och currylöv är ganska svårt att få tag på men finns också ibland i vissa orientaliska affärer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Blanda i kryddorna, skär löken i klyftor och vitlöken i bitar. Blanda med köttet. Tillsätt tomaten skuren i bitar och pressa juicen över köttet.
  2. Lägg i buljongtärningen, smula den gärna först. Salta efter smak. Om du hittar rampe och currylöv tillsätt dem nu. Häll på vattnet, lite i taget blanda alla ingredienser noga, gärna med handen. Låt grytan stå en stund, ju längre desto bättre men ca 30 minuter brukar funka bra.
  3. Ställ grytan på plattan och låt allt koka upp. Sänk värmen till låg värme och låt grytan puttra ca 30 minuter. Kolla så att köttet är färdigt genom att skära i en bit. Tillsätt coccosmjölken. Mängden bero på hur mycket sås du vill ha i grytan, jag brukar ta en burk som rymmer 2 dl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 27 augusti 2008

    Det här vblev en god middag. Härliga kombinationer. Fast jag använde älgkött istället för nöt kött...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.