Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Björnbärs- och lingonsylt

 
Skriv ut

Hemmagjord sylt är aldrig fel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva björnbär och socker i en skål och låt stå att dra i ett dygn. Rör runt ett par gånger så att bären saftar sig och sockret löses upp. Häll bären i en gryta, tillsätt citronskal och lingon. Koka upp och låt sjuda i ca 2 minuter.
  2. Sila sylten och lägg genast bären i glasburkar. Koka lagen tills hälften kvarstår och häll den över bären. Tillslut genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.