Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbär- och apelsinmarmelad

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda smak på marmeladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg blåbären i en gryta.
  2. Skölj apelsinen och riv på den fina sidan av rivjärnet, undvik att få med det vita för då kan marmeladen bli besk.
  3. Pressa saften ur apelsinen. Lägg i apelsinskalet och apelsinsaften i grytan och låt koka i ca 10 min under omrörning.
  4. Tillsätt syltsockret och låt koka ytterligare 5 min.
  5. Skumma av väl och häll upp i varma och rengjorda burkar.
  6. Låt svalna och sätt på locket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.