Pappersformar till utbakningen
Ekologiskt ägg till pensling
50 g mandelspån eller mandelflis
Florsocker att pudra på bullarna vid servering
Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning.
Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5-1 cm tjock.
Bred över smörkrämen.
Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål.
Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle.
Skiva rullen i 3-4 cm breda skivor.
Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Låt dem jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.
Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
Tips!
Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.