Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbullar

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Goda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pappersformar till utbakningen Ekologiskt ägg till pensling 50 g mandelspån eller mandelflis
  2. Florsocker att pudra på bullarna vid servering
  3. Blanda smör, råsocker och kanel till en krämig fyllning. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0,5-1 cm tjock. Bred över smörkrämen. Blanda lätt tinade bär med florsocker och Maizena i en skål. Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 cm breda skivor.
  4. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  5. Låt dem jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter. Pensla knutarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/flis.
  6. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.
  7. Tips! Det är bäst att baka bullarna i muffinsplåt i pappersformar. Det ger bullarna en fin form och hindrar dem från att flyta ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.