Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsglass i marsipan

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Glassen lagar man i omgångar och sedan kan den ligga kvar i frysen. Vodka tillsätter man för att glassen inte ska bli stenhård utan lätt att skära upp direkt från frysen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör blåbären i mixer till puré. Koka upp grädde, mjölk och socker.
  2. Häll ner det i mixern tillsammans med 1 1/4 dl blåbärspuré, äggulor och vodka. Mixa så att allt blandas.
  3. Häll smeten i en glassmaskin och kör i 40 min. Eller frys glassen i en form 3-4 timmar. Rör då och då.
  4. Lägg den frysta glassen på ett folieark och forma till en tjock rulle ca 25 cm lång. Vira om folien och vrid om i ändarna.
  5. Låt den ligga i frysen några timmar till. Kavla ut marsipan till en rektangel ca 25x20 cm. Ta bort folien på glassrullen och rulla in den i marsipanen och sen folie igen.
  6. Låt den ligga i frysen till serveringen. Blanda resterande blåbärspuré med creme fraiche och florsocker till en sås.
  7. Skär glassen i skivor med vass kniv och servera med sås till. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.