Glassen lagar man i omgångar och sedan kan den ligga kvar i frysen. Vodka tillsätter man för att glassen inte ska bli stenhård utan lätt att skära upp direkt från frysen.
Instruktioner
- Kör blåbären i mixer till puré. Koka upp grädde, mjölk och socker.
- Häll ner det i mixern tillsammans med 1 1/4 dl blåbärspuré, äggulor och vodka. Mixa så att allt blandas.
- Häll smeten i en glassmaskin och kör i 40 min. Eller frys glassen i en form 3-4 timmar. Rör då och då.
- Lägg den frysta glassen på ett folieark och forma till en tjock rulle ca 25 cm lång. Vira om folien och vrid om i ändarna.
- Låt den ligga i frysen några timmar till. Kavla ut marsipan till en rektangel ca 25x20 cm. Ta bort folien på glassrullen och rulla in den i marsipanen och sen folie igen.
- Låt den ligga i frysen till serveringen. Blanda resterande blåbärspuré med creme fraiche och florsocker till en sås.
- Skär glassen i skivor med vass kniv och servera med sås till. Garnera med mynta.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar