Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Underbart god paj, lika god med hallon

Ingredienser

Instruktioner

Blanda snabbt samman degen i matberedare eller för hand. Kavla ut 2/3 av degen anpassad till formen, ca 23 cm i diameter och lägg i. Nagga och sätt in formen i kylen 30 minuter. Spara resterande deg i kylen. Blanda socker och potatismjöl och vänd ner blåbären. Fördela bären i pajskalet och grädda i ca 10 minuter. Kavla ut resterande deg till en tunn avlång platta. Pensla med ägg, sporra ut remsor, lägg som galler på pajen, strö över mandel. Grädda i ytterligare 20 minuter. Servera med glass eller grädde. 175 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.