Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärspaj med toscatäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Blåbären går att byta ut mot t.ex. hallon eller jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser, utom vatten, i en matberedare och kör till smulor. Tillsätt vatten och kör degen tills den formas som en boll. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda längst ner i ugnen, 15 minuter, 200 grader.
  2. Rör ut potatismjölet i vattnet. Ge redningen och hälften av bären ett uppkok. Rör ner resten av bären. Fördela bären i pajskalet.
  3. Blanda alla ingredienser till toscan i en gryta och låt allt få smälta ihop under omrörning, men det får inte börja koka. Fördela smeten över bären och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  4. Servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bikbok 24 oktober 2010

    Tack för flera fina recept, 5 stjärnor :) /Puuffen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.