Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåmusselrisotto med Bottagra och grillad ål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna rätt är en typisk Venedisk rätt. Man äter den faktiskt på julafton där. Risotton kommer dessutom från Venedig. Beror dels på att Avorioriset bara växer på Poslätten i Podalen som ligger alldeles bredvid. Bottagra är rom som kommer från fisken Multe. Går det inte att få tag på detta så går det bra utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp fonden. Skala och finhacka 2 av schalottenlökarna. Häll olivolja i en panna och hetta upp. Fräs löken. Lägg sedan i riset och fräs det också. Rör om hela tiden med en slev. Häll på den kokande fonden när riset är glansigt. Koka samman tills riset blir krämigt, under ständig omrörning. Häll på vinet och låt koka i cirka 15 minuter. Fortsätt att röra hela tiden. När risotton är krämig och lagom al dente så häll i den rivna parmesanosten, tänkt på att det inte ska bli trådigt utan att osten ska smälta helt och hållet.
  2. Skrapa och tvätta musslorna noga och se till att inga musslor är trasiga eller öppna. Riv vitlöken Häll i olivoljan, musslorna och vitlöken i en kastrull och fräs. Häll sedan i vinet och låt koka i ca 3 minuter tills de öppnar sig. Släng de musslor som inte öppnat sig och häll av såsen.
  3. Skiva ålen i tunna bitar och grilla snabbt. Lägg ålen på risotton tillsammans med musslorna och bottagran. Garnera med passande primör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.